Prodajni program PU Sensor

HelpyProducts

Senzor PU

Oslabljena mikrocirkulacija povečuje tveganje nastanka poškodb kože zaradi pritiska. Z uporabo Senzorja PU lahko objektivno ocenimo, kateri posamezniki imajo ob izpostavljenosti pritisku oslabljeno mikrocirkulacijo, to je zmanjšan pretok krvi v površinskem tkivu, in so zato izpostavljeni večjemu tveganju nastanka poškodb kože zaradi pritiska. Ocena poteka preko testiranja odziva telesne mikrocirkulacije na pritisk oziroma testiranja PIV (vazodilatacije -širjenja žil-, ki jo povzroči pritisk).

Ljudje, ki kažejo zmanjšane znake odziva na takšen neškodljiv pritisk, imajo pri izpostavljenosti pritiska na kožo (denimo pri ležanju) oslabljeno mikrocirkulacijo in so zato v večji nevarnosti za nastanek poškodb kože zaradi pritiska. Senzor PU nam torej poda odgovor na vprašanje, ali pri bolniku obstaja tveganje za nastanek poškodb kože zaradi pritiska.

Senzor PU je medicinski pripomoček razreda I in ustreza vsem zahtevam predpisov, ki regulirajo medicinske pripomočke in njihove dodatke.

Zakaj Senzor PU?

Icon
Preprosta uporaba
Icon
Brez poškodb kože zaradi pritiska
Icon
Nižji stroški
Icon
Pravočasna zaznava tveganja
Icon
Rezultat v 5 minutah

Ste poslovni uporabnik?

Svojim poslovnim partnerjem nudimo dobavo izdelkov visoke kakovosti tistih proizvajalcev in blagovnih znamk, ki jih v Sloveniji ekskluzivno zastopamo.

PU Sensor

Podjetje PU Sensor AB sta leta 2016 ustanovili profesorici Anna-Christina Ek in Margareta Lindgren. Obe sta predhodno že desetletja raziskovali poškodbe kože zaradi pritiska na Univerzi v Linköpingu na Švedskem. Svoje poslanstvo sta tako na lokalni kot tudi mednarodni ravni posvetili razvoju metod ocenjevanju tveganja za nastanek poškodb kože zaradi pritiska, ki so še danes v uporabi v zdravstvenih ustanovah in domovih za starejše.

PU Sensor pri razvoju produktov vodi vizija prihodnosti, v kateri vsak ponudnik zdravstvene storitve z uporabo indikatorja - preko pritiska sprožene - vazodilatacije (širjenja žil) skozi učinkovito oceno tveganja pomaga pri zmanjševanju nastanka poškodb kože zaradi pritiska.

Slika

Ne spreglejte