Vodilni proizvajalec silikonskih urinal kondomov Bard je za namene izboljšanja uporabniške izkušnje in kakovosti življenja razvil povsem novo generacijo urinal kondomov SPIRIT. So prvi in edini samolepilni moški urinal kondomi, ki združujejo izjemne lastnosti hidrokoloidnega lepila z izredno zračnim silikonom, ki omogoča dobro zračenje in manjšo vlažnost kože. Ta kombinacija oskrbovalcem nudi enostavnejšo uporabo, uporabnikom pa zagotavlja večjo varnost, saj ščiti celovitost kože in zmanjšuje njeno maceracijo ter obenem ohranja dober oprijem lepila.

Učinkovite lastnosti hidrokoloidnega lepila se uporabljajo že leta pri sodobnih oblogah za oskrbo kroničnih ran in neokuženih površinskih poškodb kože. Hidrokoloidni delci namreč v stiku z izcedki iz rane tvorijo gelu podobno mehko zmes, ki je nežna do kože in se rane ne oprime. Bard je napredno tehnologijo hidrokoloidnega lepila uporabil pri proizvodnji urinal kondomov SPIRIT™, ki preverjeno kar 50 % učinkoviteje odvajajo vlago v zračno plast kakor urinal kondomi z navadnim lepilom in preprečujejo njeno kopičenje, s čimer ščitijo celovitost kože, zmanjšujejo maceracijo in ohranjajo lasten oprijem.

Vlaga, ki jo iznad kože odvaja lepilo, prehaja v vrhnjo plast urinal kondoma, ki je običajno iz lateksa ali silikona. Ne le da lateks pogosto povzroča alergijske reakcije (alergijo lahko sčasoma razvijejo tudi osebe, ki so pogosto v stiku z izdelki iz lateksa), temveč je tudi manj zračen. Zato so urinal kondomi SPIRITizdelani iz 100 % silikona, ki je izredno zračen in ne draži kože, vlaga pa skozenj hlapi kar sedemkrat hitreje kakor pri urinal kondomih iz lateksa. Prosojnost materiala dodatno omogoča, da v primeru sprememb na koži, slednje kar najhitreje opazite.

Urinal kondome SPIRIT™ je proizvajalec razvil v 3 stilih, ki se razlikujejo po obsegu in dolžini samega urinala ter površini samolepilne ploskve in kraju njenega nanosa. Več o različnih stilih urinal kondomov SPIRIT si lahko preberete tukaj.

Če o izbiri pravega pripomočka niste povsem prepričani, nam pišite na info@helpy.si ali nas kontaktirajte na naši brezplačni telefonski številki 080 22 53 ali 01 530 47 65 za pomoč in svetovanje ali naročilo vzorca. Z veseljem vam bomo pomagali.