Najsi gre za povsem običajen ali ortopedski nedrček - izbira pravega vedno temelji na kombinaciji pravih mer in vašega občutka ob nošnji.

Odvzem mer pred nakupom je predvsem priporočljiv, če nedrčki, ki so vam prej ustrezali, niso več udobni, najsi gre za pridobitev ali izgubo telesne mase ali pa je spremembe prinesel prestan poseg na prsih. Vedno se lahko odločite, da vam mere odvzame strokovnjak, ki vam nato pomaga tudi pri izbiri pravega nedrčka, a to terja čas in ni nam vedno dano, da bi še dodatno uro posvetile odvzemu mer in strokovni obravnavi. Mere si zato lahko doma odvzamete tudi same, pri čemer za najboljši rezultat svetujemo natančnost.

Vaše izhodišče je odvzem mere obsega tik pod prsmi. Najlažje mero odvzamete s šiviljskim metrom tako, da ta poteka čez vaš hrbet čim bolj vzporedno s tlemi, obseg pa odčitate na sprednjem delu. Ta mera je pomembna za določitev osnovne velikosti nedrčka. Za določitev košarice odvzamete mero tako, da izmerite obseg kakor pri prvem odvzemu mere, a tokrat čez najširši del prsi, čez prsne bradavice. Z metrom se pri tem prsi le dotikajte in jih ne stiskajte ter stojte vzravnano. Zdaj lahko določite svojo velikost nedrčka, pri čemer si pomagajte s spodnjo tabelo. Najprej odčitajte svojo osnovno velikost iz prve odvzete mere, nato pa še košarico na osnovi druge mere.

Ko določite svojo velikost nedrčka, ste pripravljene na brezskrbno nakupovanje. Med pomerjanjem različnih nedrčkov si je dobro zapomniti še naslednje:

  • ko je nedrček zapet, mora biti občutek prijeten, vsekakor pa se mora trak okoli hrbta čvrsto oprijeti, saj nedrček prsim sicer ne bo nudil ustrezne opore. Če košarica ustreza, trak nedrčka pa je ohlapen, pomerite nedrček manjše osnovne velikosti. A bodite pozorne: če pomerite nedrček manjše osnovne velikosti, morate za kompenzacijo velikosti košarice izbrati nedrček večje košarice. Če torej pomerite nedrček velikosti 80B in vam košarica ustreza, trak pa je ohlapen, pomerite nato nedrček velikosti 75C,
  • košarica nedrčka mora prsi lepo objeti in ne sme biti na pol prazna, prsi pa tudi ne smejo buhteti čez njo. Če košarica ne ustreza, pomerite nedrček enake osnovne velikosti in večje ali manjše košarice.

V nedrčku, ki se vam dobro prilega, se boste počutile, kakor da nosite drugo kožo. Vsem svojim bralkam želimo veliko uspeha pri izbiri nedrčka, ki nudi dobro oporo in je opremljen s prelepim dizajnom, v katerem se boste počutile fantastično.

Obiščite nas v naši prodajalni v Trzinu in z veseljem vam bomo pomagali izbrati nedrček prave velikosti in po vašem okusu, nabor naših najpriljubljenejših ortopedskih nedrčkov Anita care pa si lahko ogledate tudi v spletni trgovini.