T: (01)530-47-50 | E: info@helpy.si | Zemljevid strani | Avtorji | Prijava

Sok Aronije

 
Sibirska aronija (Aronia Melanocarpa) izvira iz Severne Amerike, od koder so jo v vzhodne predele Evrope prinesli šele kasneje.
 
Iz SIBIRSKE ARONIJE izdelujejo sok, ki je hladno stiskan, brez kakršnihkoli dodatkov in je 100 % koncentriran sok. Kar pa je najbolj pomembno, gre za sok iz prave sibirske aronije, ki ima mnoge pozitivne lastnosti in ugodne vplive na človeške organe.
 
Njene pozitivne lastnosti so poznali že Indijanci, saj so jo uporabljali v prehrani. Znanstveniki so se začeli z njo ukvarjati šele v začetku devetdesetih prejšnjega stoletja. Vse odtlej tečejo intenzivne raziskave o njenih ugodnih in pozitivnih lastnostih. 
 
Zreli plodovi aronije vsebujejo velike količine biofenola, tanina, katehina, flavonida, antocianina (največ od doslej poznanih sadnih vrst), folne kisline, vitaminov A, C (do 10-krat več južno sadje), več vrst vitaminov B, E in zelo redek vitamin P.
 
V aroniji so tudi betakaroten, kalij, kalcij, železo, mangan, molibden, jod in fosfor.
 
Zaradi zares ogromne količine tanina in flavonida (kjer ima glavno vlogo antocianin), aronijo smatrajo za najmočnejši, doslej poznani naravni antioksidant.

 


Sok Aronije lahko kupite v spletni trgovini Helpy!

Spletna trgovina Helpy

educator

 
Sibirska aronija (Aronia Melanocarpa) ima številne dobre lastnosti:
 
ANTIKARCENOGENO DELOVANJE: Učinkovito uničuje maligne celice pri rakastih obolenjih možganov, pljuč, debelega črevesja in jeter (antocijanin in proantocijanidin).
 
ANTIOKSIDANT: Preprečuje nastajanje prostih radikalov in degeneracijo zdravih celic v človeškem tkivu in krvni plazmi, s čimer se upočasni proces staranja organizma (tanini, flavonoidi, vitamin C, vitamin E).
 
GLAVA: Izboljšuje krvni pretok v glavi in pomaga ob glavobolih ter migrenah, upočasnjuje razvoj ateroskleroze in ustvarja močno zaščito pred pojavljanjem demence in nastankom Alzheimerjeve bolezni (antocianin, vitamin P).
 
SRCE: Znižuje krvni pritisk. Znižuje tudi slab holesterol v normalno stanje in spodbuja višanje dobrega. Omogoča hitrejšo obnovo po srčni in možganski kapi, obnavlja arterijsko mišično tkivo in povečuje njegovo elastičnost. Izboljšuje prekrvavljenost miokarda tako, da po izgubi funkcije starih, spodbuja rast nove mreže mikrokrvnih žil in ustvarja popolno zaščito pred morebitnimi zamašitvami (antocianin, biofenoli, vitamin P).
 
URINARNI SISTEM: Pozitivno vpliva na urinarne infekcije (5- do 10-krat učinkoviteje od kanadske brusnice) in vnetje prostate (proantocianidin).
 
KREPITEV ODPORNOSTI: Preprečuje bakterijske in virusne infekcije – prehladi, gripe … (biofenoli, vitamin C).
 
ENDOKRINE ŽLEZE: Izboljšuje izločanje hormonov in regulira delo žleze ščitnice, uravnava raven sladkorja in hemoglobina v krvi, delovanje trebušne slinavke (pankreas) in zdravi diabetes. Vsebuje redek sadni sladkor sorbitol, zato je uporaben tudi kot dodatek v dietetiki (sorbitol, antocianin).
 
KRI IN KRVNE ŽILE: Izboljšuje krvno sliko in čisti kri, izboljšuje cirkulacijo, znižuje povišan krvni pritisk, zmanjšuje slab holesterol in uravnava sladkor, povečuje elastičnost krvnih žil (posebej pomembno za diabetike) in preprečuje njihovo mašenje, preprečuje aterosklerozo in zmanjšuje težave pri vnetih in razširjenih venah (flavonidi, vitamin P, proantovianidin, biofenoli).
 
ŽELODEC: Umirja krče in bolečine v želodcu, zdravi vnetje sluznice želodca, pomaga pri ranah na želodcu in želodčnih nevrozah (antocianin).
 
ČREVESJE: Umirja krče in bolečine v črevesju, vnetje črevesja in preprečuje driske.
 
JETRA IN ŽOLČ: Izboljšuje delovanje jeter in pospešuje izločanje žolča. Jetra čisti maščob, regenerira jih po težjih boleznih, zdravi in regulira vnetje žolčne vrečke in žolčnih kanalov, pomaga pri izločanju žolčnega peska in kamnov (fenoli, flavonidi).
 
OČI: Izboljšuje vid, pomaga pri odpravljanju degenerativnih sprememb, ščiti oči pred 
UV-žarki (antocianin)
 
KOŽA: Povečuje elastičnost in občutno znižuje prisotnost gubic, s kože odstranjuje temne lise, nastale zaradi sonca, in razpokane kapilare, osvežuje kožo in upočasnjuje staranje (vitamin E, betakaroten, flavonidi).
 
ČIŠČENJE ORGANIZMA: Veže se na težke kovine in radioaktivne elemente v telesu in omogoča njihovo izločanje, kar je posebej koristno po izpostavljenosti žarčenju ob postoperativnih terapijah.
 
CELJENJE RAN: Skrajšuje čas celjenja ran in jih dezinficira, kar je še posebej pomembno ob postoperativnih procesih (biofenoli, vitamini P, C in E).
 
 
Spletna trgovina Helpy Oglejte si našo ponudbo v spletni trgovini Helpy!
 

 

Spletna trgovina

Dobro je vedeti...
Od težave do rešitve ...

 
 Oglejte si še
  

Sok Sibirske Aronije